ARNEMUIDEN - Maandagmiddag rond 17.45 uur meldden verschillende weggebruikers dat er op de A58, ter hoogte van het Mallardviaduct, een ongeval was gebeurd. Het zag er nogal ernstig uit aldus de melders. Een bestelbus en een personenauto zouden met elkaar in botsing zijn gekomen en daarna allebei over de kop geslagen zijn. Er werd zelfs gevreesd voor een dodelijk slachtoffer.

Hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Gelukkig waren de inzittenden van de bestelbus in staat om zelf uit hun voertuig te komen. De bestuurder van de bus is naar de huisartsenpost gebracht, de bijrijder had geen verwondingen. Gegevens van deze twee mannen volgen op een later moment. De bestuurder van de bestelbus heeft een blaastest afgelegd, hij bleek niet gedronken te hebben.

Uit auto gezaagd
De bestuurster van de personenauto kwam er minder fortuinlijk vanaf. Door ambulancemedewerkers en de brandweer is de 22-jarige vrouw uit Lewedorp uit haar auto gehaald. Daarna is ze overgebracht naar het ziekenhuis waar ze, ter observatie, een nacht moest blijven. Haar verwondingen bleken gelukkig mee te vallen. Zij verklaarde aan de politie dat ze mogelijk onwel was geworden en toen tegen de achterkant van de bestelbus aan was gereden.

De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht door Team Verkeer van de politie. Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf en worden op sporen onderzocht. De weg is in de richting van Goes urenlang afgesloten geweest voor onderzoek en opruimwerkzaamheden. Rijkswaterstaat assisteerde bij het afzetten van de weg en heeft later direct de ontstane schade aan de weg en de vangrail gerepareerd.