VLISSINGEN - Brutale dieven wisten woensdag 29 mei 2024 een 91-jarige man uit Vlissingen te beroven van zijn pinpas en geld. Gelukkig trapten enkele andere inwoners van de gemeente Vlissingen niet in de gladde praatjes van de dieven die eerst telefonisch contact zochten met hun slachtoffers en zich voordoen als behulpzame bankmedewerkers én soms ook als politiemedewerker.


Het 91-jarige slachtoffer werd woensdagmiddag 29 mei gebeld door een vrouw die zich uitgaf als bankmedewerker. Ze belde over verdachte transacties en bood zogenaamd haar hulp aan. Korte tijd later stond er een man die zich voordeed als politieagent bij het slachtoffer aan de deur. De nepagent kwam de pinpas van de man ophalen om ‘m veilig op te kunnen bergen. Helaas trapte het slachtoffer in alle smoesjes en is hij bestolen van zijn pinpas en geld.

Meerdere pogingen

Ook een 80-jarige vrouw uit Vlissingen kreeg woensdag de ‘behulpzame’ nepbankmedewerkster aan de lijn. Zij trapte gelukkig niet in het verhaal dat de oplichtster, zogenaamd werkzaam bij de alarmcentrale van de bank, vertelde. Ook een 61-jarige man uit Oost-Souburg ontving vorige week een soortgelijk telefoontje. In zijn geval moest er een programma op de computer worden geïnstalleerd om fraude en diefstal met zijn betaalrekening te voorkomen. De man heeft dit gelukkig niet gedaan.