VLISSINGEN - De politie heeft opnieuw een aanhouding verricht in een onderzoek naar ronselpraktijken in de Vlissingse haven. De 32 jarige Poolse verdachte werd in het Twentse Enter aangehouden door politieagenten van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg.


De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant startte eind november 2023 een opsporingsonderzoek nadat een havenmedewerker ernstig werd bedreigd. In dit onderzoek werden eerder al een 41 jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats en een 27 jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Deze verdachten zitten nog vast. De nu aangehouden 32 jarige man was voortvluchtig en werd gisteren aangehouden toen hij de Duits-Nederlandse grens passeerde.

Ronselaars

Ronselaars zijn personen die zich bezighouden met het ‘werven’ van onder andere havenarbeiders om hen te helpen bij bijvoorbeeld de invoer van cocaïne. Bij het ronselen worden grote geldbedragen geboden of worden havenmedewerkers fors bedreigd of onder dwang gezet.

Informatie over ronselpraktijken?

De Zeehavenpolitie vermoedt dat er onder havenmedewerkers of in hun omgeving meer informatie bekend is over ronselpraktijken. Voor de politie heeft de aanpak van deze vorm van criminaliteit hoge prioriteit. Wanneer u hierover informatie heeft, ontvangt de politie dit graag. Naast het melden via de bekende nummers, kan informatie ook anoniem worden gemeld via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of het Team Criminele Inlichtingen (088 155 1661).