OOST-SOUBURG - In een woning aan de Kromwegesingel heeft de politie maandagmiddag 13 december de bewoner gearresteerd. In de woning werden drugs, geld en wapens gevonden.

De politie kreeg de laatste tijd diverse meldingen van overlast bij de woning. Zo kwamen er regelmatig onbekende mensen naar het huis. Er ontstond een vermoeden dat in de woning drugs werd verkocht. De politie startte een onderzoek op. Het vermoeden van drugsverkoop vanuit de woning werd sterker toen maandagmiddag twee bezoekers werden gecontroleerd. Ze bleken drugs bij zich te hebben.

Drugs, geld en wapens

Hierop werd een onderzoek in de woning ingesteld. Agenten vonden zeker 1,3 kilogram hennep, een flinke hoeveelheid contant geld, twee katapulten en twee ontstekers voor explosieven. Verder waren er twee kleine hennepkwekerijen in de woning ingericht. De bewoner werd aangehouden. Hij is naar een politiecellencomplex gebracht en wordt dinsdag verhoord.

Onrechtmatig verkregen inkomsten

Naast de in beslag name van de drugs, het geld en de wapens onderzoekt de politie de mogelijkheid om onrechtmatig verkregen inkomsten van deze criminaliteit van de bewoner af te pakken. Zo is zijn auto in beslag genomen en wordt zijn uitkering onderzocht. Ook ontvangt de gemeente Vlissingen een rapport van de politie met als doel om het pand te sluiten.