MIDDELBURG - In een woning aan de Zacharias Jansenstraat heeft de politie vrijdagmorgen 21 januari een jongen gearresteerd. In de woning en de schuur vond de politie twee vuurwapens en twee gestolen fietsen.

De politie onderzocht diverse incidenten, waar deze 17-jarige inwoner uit Middelburg van verdacht wordt. Zo werd in de nacht van 2 op 3 januari jl. bij een woning aan de Nieuwstraat in Vlissingen een scooter gestolen. De twee daders werden betrapt en bedreigden twee voorbijgangers met een pistool. Diezelfde nacht werd rond 3.00 uur een 41-jarige fietser uit Middelburg met een pistool bedreigd. Hij fietste over de Langevielesingel en werd door een scooter met een bestuurder en een bijrijder ingehaald. Het leek erop of het tweetal de man wilde beroven, ze richtten een pistool op hem. Het slachtoffer wist te vluchten door hard weg te fietsen. Op 4 januari betrapten agenten een man en een vrouw op de scooter, die de dag daarvoor in Vlissingen was gestolen. Tijdens een achtervolging op het Vogelpark viel het tweetal. De 24-jarige bijrijdster werd aangehouden. De bestuurder wist te ontkomen.

Politieonderzoek
De jongen, die vandaag werd aangehouden, wordt verdacht van deze berovingen en het feit dat hij de bestuurder was van de gestolen scooter. Vanwege mogelijk vuurwapengevaar werd hij door een arrestatieteam aangehouden. Na de arrestatie werd onderzoek gedaan in de woning. Hierbij werden onder andere twee vuurwapens in beslag genomen. Een van de wapens betrof een nepexemplaar. Naar het andere wapen wordt nog onderzoek gedaan. In de schuur bij de woning trof de politie nog twee elektrische fietsen aan. Deze waren afgelopen nacht gestolen. De politie heeft vandaag reeds contact gehad met de eigenaren van deze fietsen. De politie sluit meer arrestaties niet uit.