MIDDELBURG - Twaalf agenten hebben donderdag 24 juni in de wijk Dauwendaele een groot buurtonderzoek gehouden. De politie hoopt dat buurtbewoners meer informatie willen verstrekken over de jongeren, die de afgelopen maand zijn gearresteerd.

De politie is met een groot onderzoek bezig naar een criminele organisatie in de wijk Dauwendaele. De politie mist nog puzzelstukjes in het onderzoek en heeft het idee dat mensen in Dauwendaele meer weten dan de politie nu zicht op heeft. Daarom werd besloten om de hele dag naar de buurtbewoners toe te gaan. Zo'n driehonderd woningen werden bezocht.

Bevestiging
Over het algemeen bevestigen bewoners het beeld wat politie en justitie reeds hadden opgedaan tijdens het politieonderzoek. Veel bewoners geven aan dat de overlast minder is geworden sinds er eind 2020 een mobiele camera in de Meanderhofstraat is geplaatst. Sommigen spraken wel hun zorgen uit dat de camera binnenkort weggaat. Zij vrezen dat de overlast weer toeneemt.

Mobiele camera
Gemeente Middelburg heeft het plan 'Nieuw Perspectief' in werking gesteld om er voor te zorgen dat de overlast stopt. En dat de jongeren een nieuw toekomstperspectief krijgen. Gemeente en politie willen op de hoogte blijven van eventuele incidenten. Ervaart u toch weer overlast? Ziet u iets gebeuren dat niet door de beugel kan? Of voelt u zich om een andere reden onveilig? Twijfel dan niet om de politie te bellen. Bel 112 als het spoed is. In alle andere gevallen belt u 0900-8844.

Hebt u nog informatie?
Het buurtonderzoek is nog niet afgerond. De politie gaat op een ander moment verder. Alle informatie, ook camerabeelden, blijven waardevol. Hebt u nog informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen.