MIDDELBURG - Vertegenwoordigers van Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk en de politie tekenden donderdagmorgen 10 juni de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe politiekantoor in de Mortiere aan de Althoornweg. De bouwwerkzaamheden starten over ongeveer een maand.


Met deze overeenkomst is opnieuw een belangrijke stap gezet in het proces naar de nieuwbouw. Sinds de keuze voor EGM architecten en haar technisch adviseur Valstar Simonis is er hard gewerkt. Zo is een ontwerp voor het gebouw gerealiseerd, inclusief een technische plan. EGM architecten, de ontwerpers van het nieuwe kantoor, omschrijven het gebouw als een kameleon: de groen-bruine tinten in het aluminium van de gevel nemen bij veranderende luchten nieuwe kleuren aan. Daarnaast vormen de opmerkelijke gevelperforaties in de vorm van een Zeeuwse knop een tweede verwijzing naar de prachtige Zeeuwse omgeving.

Aannemer
Na de goedkeuring van het ontwerp is direct gestart met de aanbestedingsprocedure naar een aannemer. Vanwege de omvang van het project is deze Europees aanbesteed. Gelijktijdig werd een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd en verleend. De politie heeft na de aanbesteding gekozen voor Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk. De aannemer is met de voorbereidingen voor de bouw begonnen. De eerste zichtbare handelingen op het bouwterrein zullen in juli te zien zijn. De oplevering staat gepland voor eind 2022.

Optie bouwgrond vervallen
In 2019 nam de politie aanvankelijk ook een optie op het naastgelegen bouwperceel. Er bestond namelijk een kans voor een nieuw politietrainingscentrum. Uiteindelijk is besloten om de trainingslocatie van Vlissingen-Oost niet te verplaatsen en is de optie op dit perceel vervallen.