MIDDELBUG - De politie heeft woensdagochtend 16 februari 2022 in Middelburg drie mannen aangehouden op verdenking van (poging) inbraak. Het gaat om een 22-jarige en een 23-jarige inwoner van Middelburg en een 24 jarige inwoner zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De mannen worden ervan verdacht in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari omstreeks 04.15 uur te hebben ingebroken in een woning in de Maasstraat. De bewoonster van die woning werd die nacht wakker van onbekende geluiden, ging poolshoogte nemen en stond vervolgens oog in oog met twee mannen. Toen ze de mannen volgde, zag ze in haar tuin nog meer mannen staan, die gezamenlijk de tuin verlieten. Bij de inbraak is onder andere computerapparatuur buit gemaakt.

Diezelfde nacht omstreeks 04.50 uur kreeg de politie een melding van een poging tot inbraak in de garage van een woning in de IJsselstraat. Ook daar was de bewoonster wakker geworden van onbekende geluiden. Ze zag meerdere mannen op de oprit voor de garage staan. Toen de mannen door hadden dat ze betrapt waren, gingen ze er te voet vandoor in de richting van de Rijnstraat.

Meer strafbare feiten?
De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek heeft vanochtend vroeg geleid tot de aanhouding van de drie verdachten. Ze zitten voor nader onderzoek en verhoor in de cel. De politie zet het onderzoek voort. Daarbij wordt ook bekeken of de mannen betrokken zijn geweest bij meer strafbare feiten.