NIEUWDORP - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari 2023 twee insluipers aangehouden. Het gaat om twee Albanezen die een haventerrein waren opgegaan. Ze bleken een gat in het hekwerk te hebben gemaakt. Het is nog onbekend wat ze op het terrein wilden doen.


Bij de politie kwam kort na middernacht een melding binnen dat beveiligingsmedewerkers twee insluipers hadden gezien op een haventerrein. Diverse politie-eenheden omsingelden het terrein en gingen onder andere met politiehonden op zoek naar de verdachten. Rond 01.00 uur konden ze de eerste verdachte, een 46-jarige man uit Albanië, aanhouden. Kort daarna trof diensthond Robin de tweede verdachte, een 40-jarige man uit Albanië, aan.

Beide mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 40-jarige verdachte internationaal gesignaleerd staat en niet in Europa mag komen. Politiemensen van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) gaan hiermee aan de slag. Dit politieonderdeel onderzoek naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen. De afdeling onderzoekt ook grootschaliger criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en identiteitsfraude.