VLISSINGEN - De politie doet onderzoek naar twee schietincidenten in Vlissingen. Het eerste voorval werd gemeld op maandag 13 mei 2024 omstreeks 19.15 uur op de Minister Lelystraat. Daar hoorden buurtbewoners meerdere schoten. Afgelopen nacht werd omstreeks 04.20 uur ook nog op een woning geschoten aan de Hercules Segherslaan. In de ruit is een inslag zichtbaar. Er zijn bij de schietpartijen geen gewonden gemeld. Er is in beide gevallen een buurtonderzoek ingesteld. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen beide schietpartijen.


Minister Lelystraat
De politie kreeg maandagavond meerdere meldingen dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Leeghwaterstraat / Lelystraat. De agenten troffen ter plaatse geen gewonden of mogelijke daders aan. Bij de politieactie werd de heli en zijn ook enkele speurhonden ingezet. Er zijn in de directe omgeving enkele personen gecontroleerd.


Hercules Segherslaan
Rond 04.20 uur werd een schietincident gemeld op de Hercules Segherslaan. Daar werd door de ruit van een woning geschoten, De bewoner raakte niet gewond. Agenten hebben nog tevergeefs in de omgeving naar de dader(s) gezocht.


Oproep
De speurders zijn op zoek naar mensen met camerabeelden en naar getuigen van beide incidenten. Zij kunnen contact opnemen via het algemene nummer van de politie 0900-8844, vermeld dan over welk schietincident u informatie heeft.