MIDDELBURG/GOES - De politie kreeg zondagmiddag van diverse mensen meldingen over asociaal rijgedrag tijdens een stoet van dure sportauto's door Zeeland richting Bergen op Zoom. Tegen drie automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en is een rijbewijs ingevorderd.

Vanaf 13.30 uur kreeg de politiemeldkamer diverse meldingen dat een flinke stoet met exclusieve auto's over de Brouwersdam richting Zeeland reed. Agenten spraken bij een benzinestation met enkele deelnemers, die beaamden dat deze rit rumoerig verliep en dat te hard werd gereden.

Hardleers
Op het viaduct van de A58 bij de Schroeweg in Middelburg werden de snelheden van de auto's met een lasergun gecontroleerd. Zo reed een bestuurder 160 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Van deze automobilist werd zijn rijbewijs ingevorderd. De controle werd daarna verplaatst naar de Deltaweg. Daar stuitte de politie op een 48-jarige bestuurder uit Laren, die reed terwijl zondagmorgen zijn rijbewijs reeds was ingevorderd. Hij had op de A2 200 kilometer per uur gereden. Voor de neus van de agenten wisselde deze bestuurder met een andere man, maar het leed was toen al geschied. Deze 38-jarige man uit Heerhugowaard kreeg ook een bekeuring omdat hij volledig op de hoogte was van de invordering van het rijbewijs. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersgevaarlijk
De politie constateert daar hier sprake was van een georganiseerd evenement, welke voor onevenredig veel overlast en verkeersgevaarlijke situaties door heel Zuidwest Nederland heeft gezorgd. De organisatie van dit evenement is bij de politie bekend.