VLISSINGEN - De politie heeft woensdag 2 juni in het centrum een verkeerscontrole gehouden tegen de overlast van brommers en motoren rondom de boulevards en de omliggende wijken.

Zo'n tien agenten controleerden van 13.30 tot 21.00 uur. De controleplaats was ingericht op de Kenau Hasselaarstraat. Er werden zestig brommers op de rollerbank getest. In totaal werden vijftig bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende zaken.

Bekeuringen

Zo kregen veertien bromfietsers te horen dat hun voertuig een technisch gebrek had of te veel geluid produceerde. De politie informeert hiervoor de RDW. Deze brommers moeten nu eerst hersteld en daarna gekeurd worden. Verder kregen twee bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed van drugs en alcohol (775 ug/l). Ook werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een geslotenverklaring en zeven processen-verbaal voor het ontbreken van een goedkeuring op een step. Twee brommers waren niet verzekerd. Verder een overzicht van de processen-verbaal: geen achterlicht; geen helm; geen rijbewijs of ID tonen (3x); rijden met ongeldig rijbewijs (2x); geen autogordel dragen (2x); rijden in voetgangersgebied; agressief/onveilig rijgedrag; herrie uit de uitlaat (2x); niet handsfree bellen auto en tot slot mobiel bellen op scooter/fiets (3x).

Meer controles
De politie kreeg meerdere bedankjes voor de controleactie. In de nabije toekomst volgen meer van dit soort verkeerscontroles.