MIDDELBURG - Drie mannen hebben dinsdag 14 december rond 17.30 uur een 25-jarige man proberen te beroven. Dat gebeurde aan de Schroeweg ter hoogte van de McDonalds.


Het slachtoffer stond bij een stoplicht te wachten om de Schroeweg over te steken. Hij had op dat moment zijn telefoon in de hand toen hij plots van achter een scherp voorwerp tegen zijn rug voelde drukken. Twee mannen bedreigden hem en zeiden dat hij zijn telefoon aan hen moest geven waarop het slachtoffer er op zijn fiets vandoor ging.

Signalement
De twee straatrovers gingen er vervolgens vandoor, eentje te voet en de ander sprong bij een derde man op een zwarte scooter. Ze verdwenen in de richting van de Prinsenlaan. Het slachtoffer heeft vervolgens thuis de politie gebeld. Van de twee mannen is een signalement bekend. Dader 1: jonge man, rond de 20 jaar oud, ongeveer 1.65 meter lang, lage stem, donkere huidskleur. Hij droeg een donkere parka met capuchon en droeg een mondkapje of sjaal voor zijn gezicht. Dader 2: rond de 1.80 meter lang, donkere jas met capuchon en zwarte broek. Dader 3 (de bestuurder van de scooter): jonge man, rond de 20 jaar oud, droeg een donkere parka met capuchon en licht grijze bontkraag en rode Nike Air Jordan schoenen. Hij reed op een scooter van het merk Vespa met een windscherm. Ze zouden in een buitenlandse taal met elkaar gesproken hebben.

Getuigen
Was u getuige van dit incident? Of heeft u meer informatie die kan leiden naar de slachtoffers? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. U kunt ook een tipformulier invullen. Rond de tijd van het incident is het altijd erg druk met autoverkeer op de Schroeweg. Mogelijk zijn er automobilisten die dashcambeelden voor ons hebben.