VLISSINGEN-OOST - De politie roept havenarbeiders op om informatie te delen over corruptie in het havengebied van Vlissingen. Een digitale banneractie met daarin een oproep aan havenmedewerkers maakt onderdeel uit van Operatie Portunus.


Sinds de eerste aanhoudingen in juli van afgelopen jaar doet een rechercheteam uitgebreid onderzoek naar de import van cocaïne via het Vlissingse havengebied. Na deze actiedag zijn er nog enkele mensen aangehouden. Het team heeft tijdens het onderzoek al informatie verzameld onder andere afkomstig uit het Encrochat onderzoek van de Landelijke Eenheid. Maar de politie vermoedt dat nog veel meer informatie beschikbaar is en hoopt dat medewerkers deze kennis willen delen. Dit kan volledig anoniem!

Bannering
Gedurende verschillende tijdsperioden zal de politie de komende dagen in en rond het havengebied digitale banners inzetten. Deze banners verschijnen op je smartphone, laptop, tablet of desktop als je op internet gaat. In de banner doet het onderzoeksteam een oproep om informatie te delen.

Uw informatie kan goud waard zijn!
Cocaïnehandel is een ernstig misdrijf en corrupte havenarbeiders spelen hierbij een belangrijke rol. Op vrijdag 8 januari moeten acht mannen, die momenteel nog vast zitten, pro forma voor de rechter verschijnen. Dan wordt er beslist over hun voorarrest. Wilt u informatie bespreken, dan kunt u anoniem terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.

U kunt ook uw informatie delen met de politie met behulp van onderstaande tipformulier of bellen via 0900-8844. Uw gegevens worden dan wél in het dossier van de politie opgenomen.