VLISSINGEN - Op maandag 28 juni 2021 heeft er omstreeks 19.00 uur aan de Jozef Israëlslaan in Vlissingen een schietincident plaatsgevonden. De Rijksrecherche onderzocht de zaak en daaropvolgend heeft het Openbaar Ministerie het incident beoordeeld als noodweer.

Rond 19.00 uur op maandag 28 juni 2021, voerden twee agenten een bekeuringgesprek met een fietser. Tijdens dit gesprek kwam een man richting hen gewandeld. De man pakte één van de agenten via de achterzijde vast door zijn arm om de hals van de agent te leggen. Daarbij zette hij een groot mes op de keel van de agent. De man werd door de andere agent gesommeerd om het mes te laten vallen maar daar kwam geen response op. De agent vuurde vervolgens een aantal waarschuwingsschoten af maar de man bleef de agent vasthouden met het mes op zijn keel. Kort daarna wist de agent los te komen van de man. Toen de man daarna, met het mes nog binnen handbereik, niet luisterde naar de aanwijzingen van de agenten is er door de agent één keer gericht geschoten op het been van de man.

Rechtmatig vuurwapengebruik
Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent heeft geschoten uit noodweer.