VLISSINGEN - Donderdagavond (23/12-2021) fietst een man uit Oost-Souburg over de Prins Hendrikweg in de richting van het station in Vlissingen. Een scootertje met twee jongens erop haalt hem in. In een bocht ziet de man het scootertje stil staan.


Als de man vlakbij is komt de passagier naar hem toegerend en grijpt hem bij zijn kraag. De jongen, ongeveer 16-17 jaar oud, eist zijn geld en zijn telefoon. De man wordt hierop zo boos dat hij de jongen stevig bij zijn arm pakt en hem terug naar de scooter brengt. Mogelijk iets te stevig, de jongen heeft erg veel pijn. Hij stapt achterop de scooter en die rijdt, tegen de richting in, naar de Keersluisbrug. Het slachtoffer van de poging beroving roept hem nog na dat hij maar gauw een dokter op moet zoeken.

Van de twee jongens is niet veel bekend. Ze waren allebei in donkere kleding gekleed en reden ook op een donkere scooter. Aan hun houding kon de Oost-Souburger zien dat ze mogelijk een jaar of 16-17 waren.

Getuigen gezocht
De man heeft aangifte gedaan, de politie is op zoek naar getuigen. Uiteraard zijn de twee jongens ook meer dan welkom om zich te melden op het politiebureau. Weet u in uw omgeving een jongeman die donderdagavond rond een uur of 18.00 ineens een pijnlijke arm heeft opgelopen? Of hebt u meer informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Dan wordt u verzocht uw informatie te delen via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006).