MIDDELBURG - Bij een steekincident op de Geerepassage is donderdag 11 februari 2021 een man gewond geraakt. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan in het centrum maar nog geen verdachten aangehouden. We vragen getuigen om zich te melden bij ons.

Rond 19.00 uur krijgen agenten een melding om naar de Korte Geere te gaan waar een steekincident zou hebben plaatsgevonden. Daar troffen zij een 61-jarige man aan die gewond was geraakt.

Het slachtoffer verklaarde dat er twee jongens sneeuwballen aan het gooien waren. De man liep langs en kreeg daarna een klap tegen zijn hoofd, vermoedelijk van zo’n sneeuwbal. Toen hij de jongens hierop wilde aanspreken renden zij weg. Later kwam een van de twee jongens weer terug en is er een korte schermutseling ontstaan tussen de twee. Het slachtoffer loopt weg, de jongen loopt hem achterna en laat een mes zien. Ter hoogte van de Lange Geere haalt de jongen uit met het mes en verwondt het slachtoffer. Het slachtoffer zoekt hulp bij een omstander, terwijl de dader nog op enkele meters afstand staat. De andere jongen voegt zich daarna bij hem. Als de jongens doorhebben dat de politie is gebeld maken ze zich uit de voeten.

Politie is snel ter plaatse en heeft gezocht naar de daders in en rondom het centrum, maar zij hebben niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Signalement
We zijn op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben ten tijde van het incident of de verdachten mogelijk eerder die dag hebben gezien. Het slachtoffer weet een duidelijke omschrijving van de twee jongens te geven. Het zou gaan om twee jongens van rond de 15 jaar met een getinte huidskleur. Beide droegen ze donkere kleding.

Dader 1 is rond de 1.60m, had een smal gezicht, een spitse neus en donker kort haar.
Dader 2 is iets groter dan 1.60m met een stevig postuur, donkere ogen en donker, kort haar.

Heeft u iets gezien of heeft u gezien waar de jongens naartoe zijn gegaan? Meld dit dan bij ons via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.