VLISSINGEN - Op de Nieuwe Zuidbeekseweg is zondagochtend 30 oktober een man met een gestolen fiets gearresteerd. Hij had de fiets even daarvoor op de President Rooseveltlaan van een man beroofd.

Een 20-jarige man uit Vlissingen reed rond 6.00 uur met zijn fiets over de President Rooseveltlaan toen hij door een jongeman werd geroepen. De fietser stopte, omdat hij dacht dat de jongen hem iets wilde vragen. De jongeman pakte gelijk de fiets en eiste het voertuig op. Toen hij ook nog eens serieus boos werd en het slachtoffer bedreigde, stapte deze maar af. De dader fietste daarna weg richting de Bloemenlaan.

Het slachtoffer belde onmiddellijk de politie. Het operationeel centrum verspreidde een signalement van de straatrover. Omdat tijdens de melding werd gesproken over een bedreiging en dat de dader mogelijk een vuurwapen had, besloten agenten op de Nieuwe Zuidbeekseweg kogelwerende vesten aan te trekken. Terwijl ze op straat daarmee bezig waren, zagen ze een fietser aan komen rijden. Het was een bekende van de agenten. Hij moest stoppen en afstappen. Deze man voldeed aan het signalement wat juist verspreid was. Hij werd gearresteerd. Hierna werd een foto van de fiets naar agenten gestuurd, die contact met het slachtoffer hadden. Deze bevestigde dat dit inderdaad zijn fiets was. De straatrover, een 17-jarige jongeman uit Middelburg is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt zondag verhoord.