BIGGEKERKE - De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat een 36-jarige man uit Middelburg zijn schoonvader uit Biggekerke heeft vermoord. Ook heeft hij geprobeerd zijn vrouw om het leven te brengen die van hem wilde scheiden. De rechtbank legde de man tbs met dwangverpleging op. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van ruim € 300.000,- betalen aan de vrouw en kinderen van het slachtoffer.

Op 13 september 2021 vertrok de man doelbewust naar de woning van zijn schoonouders in Biggekerke om slachtoffers te maken. Daar aangekomen speelde zich vervolgens een verschrikkelijk drama af. Na enige tijd in de bosjes te hebben gewacht viel hij zijn schoonvader aan met een mes en bracht hem om het leven. De vrouw van de verdachte, die op dat moment bij haar ouders verbleef, zag dat gebeuren. Om haar eigen leven te redden is zij de woning ingevlucht en belde 112. De man achtervolgde haar de woning in, maar werd later opgepakt door de politie.

Ontoerekeningsvatbaar
Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de behandeling van de zaak tbs met dwangverpleging tegen de man. Deskundigen achten hem namelijk volledig ontoerekeningsvatbaar vanwege meerdere stoornissen. De rechtbank neemt die conclusie over. Om die reden is verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging en is er geen gevangenisstraf opgelegd. De rechtbank mag iemand die volledig ontoerekeningsvatbaar is verklaard geen straf opleggen, maar wel een maatregel. De tbs-maatregel met dwangverpleging betekent dat de man verplicht zal worden behandeld in een tbs-instelling.