MIDDELBURG - Vrijdagochtend vond een steekincident plaats in een winkel aan de Nieuwe Burg in Middelburg. Hierbij raakten twee mannen gewond. Het gaat om een 63-jarige man uit Middelburg en een 37-jarige man uit diezelfde plaats. Zij waren ten tijde van het incident, rond 10.00 uur ’s ochtends, in de winkel aanwezig. Het onderzoek dat na het incident is gestart is nog altijd in volle gang.

Uit het lopende onderzoek is gebleken dat het incident mogelijk een poging betrof om de winkel te overvallen. Door de politie zijn verschillende getuigen gehoord en ook is van één van de slachtoffers een verklaring opgenomen. Het andere slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Dader volledig donker gekleed
Het signalement dat eerder werd verspreid, op basis van waarnemingen van mensen die de politie in eerste instantie belden, is niet correct. In onze eerste berichten werd gemeld dat de dader gekleed zou zijn in een witte broek. Dat klopt niet. De man was, naar nu blijkt uit officiële getuigenverklaringen, volledig in donkere kleding gekleed. (donkere hoodie, donkere broek)

Vluchtroute
Uit verklaringen is gebleken dat de dader van de overvalspoging op een donkergekleurde mountainbike is gevlucht via het Walplein, de Stroopoortgang en dan via de Lange Delft de Herenstraat in. De man fietste vervolgens verder in de richting van de bibliotheek.

Langdurig sporenonderzoek
Medewerkers van team Forensische Opsporing hebben vrijdag de gehele dag sporenonderzoek gedaan in en om het pand waar het incident gebeurde. Aan het begin van de avond is het onderzoek afgerond en werden de afzetlinten verwijderd.

Camerabeelden of getuige geweest?
De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en/of camerabeelden waar de dader mogelijk op kan staan. Nu de vluchtroute en het correcte signalement van de dader is gedeeld hoopt de politie dat zich meer mensen melden die de man hebben zien fietsen net voor of na 10.00 uur vrijdagochtend. Camerabeelden van de vluchtroute van de dader zijn ook zeer welkom bij de politiemensen die met het onderzoek bezig zijn. U kunt zich melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006).