MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant in Middelburg heeft een 58-jarige man uit Oostkapelle vrijgesproken van doodslag op een 78-jarige vrouw op 24 mei 2019.


De 58-jarige man werd, naar aanleiding van diverse getuigenverklaringen op 29 mei 2019 op appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle gearresteerd. De zaak veroorzaakte veel ophef. Vooral bij de bewoners van het appartementencomplex.

Het Openbaar Ministerie achtte bewezen dat de verdachte op de bewuste middag bij het slachtoffer aan de deur is geweest en haar heeft neergestoken en eiste 11 jaar cel. Het OM voerde onder andere aan als bewijs dat DNA van verdachte werd gevonden. Het blijft echter onduidelijk wat er zich precies afspeelde in de woning.

Bewijsmiddel uit forensisch onderzoek
De rechtbank constateert en concludeert dat in deze zaak de bewijsmiddelen voornamelijk bestaan uit resultaten van forensisch onderzoek en analyse van DNA-monsters. Resultaten die zowel wijzen op betrokkenheid van de verdachte maar tegelijkertijd ook op het niet betrokken zijn bij de dood van het slachtoffer.

Vrijspraak
Op basis van de aangevoerde bewijsmiddelen is de rechtbank van oordeel dat er te veel onzekerheid bestaat om de 58-jarige man als dader aan te merken. De rechtbank concludeert dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is. Verdachte is daarom vrijgesproken.