GOES/VLISSINGEN - De raadkamer van de rechtbank in Middelburg heeft dinsdag 17 augustus besloten dat een vrouw voor een reeks babbeltrucs in Goes en Vlissingen langer vast blijft zitten. Zij is op 3 augustus door de politie in haar woning in 's Hertogenbosch gearresteerd.


In de periode van januari 2020 tot en met februari 2021 vonden in Goes en Vlissingen een reeks babbeltrucs plaats, die qua werkwijze sterke overeenkomsten vertoonde. Bij de diefstallen vertelden de veelal oudere (vrouwelijke) slachtoffers nadien dat een vrouw aanbelde, die zich voordeed als een thuiszorgmedewerkster. Ze wekte het vertrouwen van de bewoners. Nadat ze binnen was, werden de slachtoffers in de badkamer meestal verzorgd. Nadat de vrouw weg was, bleek dat vermoedelijk een tweede persoon waardevolle spullen had gestolen. Het ging met name om geld en sieraden.

Voorarrest

Politie en openbaar ministerie onderzochten de zaken, maar kwamen aanvankelijk niet verder in het onderzoek. Na sommige babbeltrucs werd ook een sporenonderzoek ingesteld. Zo ook na een diefstal op 1 februari van dit jaar bij een bewoonster aan de Louise de Colignylaan in Goes. De politie vond in de woning een DNA-spoor van de dader. Dit spoor leidde naar een 41-jarige vrouw uit ’s Hertogenbosch. Ze werd op dinsdag 3 augustus jl. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze babbeltrucs. In haar woning werden geld en waardevolle spullen in beslag genomen. Op dinsdag 17 augustus werd het voorarrest van de vrouw met 90 dagen verlengd.