MIDDELBURG - Bewoners van de Baljuwlaan in Middelburg werden donderdag (24/6) rond 02.30 uur opgeschrikt door knallen. Meerdere buurtbewoners zijn snel naar buiten gerend om te kijken waar de knallen vandaan kwamen en toen bleek dat een woning in de straat beschoten was.

Ze belden de politie. Agenten kwamen snel ter plaatse om onderzoek te doen en sporen veilig te stellen. Bij de woning werden hulzen aangetroffen en een raam van de woning beschadigde door de schoten. Gelukkig raakte niemand gewond. De bewoners van de beschoten woning deden aangifte en agenten namen getuigenverklaringen op van buurtgenoten. Een medewerker van het team Forensische Opsporing deed sporenonderzoek.

In de omgeving van de Baljuwlaan in Middelburg hebben politiemensen en een politiehond een zoekslag gemaakt naar een mogelijke dader, maar die werd niet aangetroffen. Volgens getuigen reed de schutter weg op een scooter. Deze persoon zou volledig in het zwart gekleed zijn geweest.

Getuigenoproep
De recherche gaat aan de slag met de zaak. Als u informatie hebt over dit incident, u hebt iets gehoord of gezien dat ermee te maken kan hebben, of u weet er meer over te vertellen, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u, om wat voor reden dan ook, liever niet persoonlijk met de politie praat, dan kunt u ook via Meld Misdaad Anoniem uw informatie delen. Dit kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000). U blijft dan gegarandeerd anoniem.