NIEUWDORP - Politiemensen van de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant hebben dinsdagochtend 7 mei 2024 gecontroleerd op rijden onder invloed van drugs en alcohol. Van de 71 gecontroleerde bestuurders bleek er één onder invloed van drugs achter het stuur te zitten.


De politiemensen hielden hun controle op de Luxemburgweg. In totaal namen zij van 71 weggebruikers een speekseltest af. Eén automobilist, een 46-jarige man uit Vlissingen, bleek onder invloed van drugs een auto bestuurd te hebben. Bij deze man is een bloedmonster afgenomen wat onderzocht zal worden om te kunnen vaststellen wat hij precies heeft gebruikt.
Gelukkig bleek geen enkele gecontroleerde bestuurder teveel te hebben gedronken.

Meerdere dagen drugs in je lijf

Omdat de Zeehavenpolitie signalen ontvangt over rijden onder invloed van drugs binnen het havengebied wordt er actief op gecontroleerd. Tijdens dat soort controles zijn dit jaar in de zeehavens in de eenheid Zeeland-West-Brabant al 14 bestuurders betrapt op rijden onder invloed, nadat zij positief testten op het gebruik van drugs.
Verschillende soorten drugs kunnen langere tijd tot zelfs meerdere dagen in het lichaam aanwezig zijn. Zolang dit het geval is, is het verboden om een voertuig te besturen. De politie blijft de komende tijd actief controles uitvoeren.