NIEUWDORP - Deze week heeft de Zeehavenpolitie twee mannen van 20 en 22 jaar uit de gemeente Vlissingen aangehouden omdat zij tegen betaling bedrijfsgegevens hadden geprobeerd te verkrijgen.

De Zeehavenpolitie startte een onderzoek nadat informatie werd ontvangen dat de mannen hebben geprobeerd bedrijfsgegevens te verkrijgen die belangrijk zijn bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar Torentijd voor verder onderzoek. Na onderzoek zijn beide mannen heengezonden. Ondanks hun heenzending blijven ze als verdachte aangemerkt.

Hulp van binnenuit

Criminele organisaties hebben vaak hulp van ‘binnenuit’ nodig om cocaïne via de zeehavens Nederland binnen te smokkelen. Ze proberen havenarbeiders maar ook overheidsmedewerkers te corrumperen door ze bijvoorbeeld hoge geldbedragen te bieden of onder druk te zetten. De Zeehavenpolitie onderzoekt of hier in dit geval ook sprake van is geweest.

Informatie over ronselpraktijken?


De Zeehavenpolitie vermoedt dat er onder havenmedewerkers of in hun omgeving meer informatie bekend is over ronselpraktijken. Voor de politie heeft de aanpak van deze vorm van criminaliteit hoge prioriteit. Wanneer u hierover informatie heeft, ontvangt de politie dit graag. Dit kan door te bellen met 0900 – 8844. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Team Criminele Inlichtingen (bel hiervoor 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen).