MIDDELBURG - In Middelburg en omstreken zijn verschillende locaties waar je naartoe kunt gaan voor een coronatest. Dat is fijn voor de mensen die in Middelburg wonen aangezien zij zo altijd terecht kunnen bij een teststraat in de buurt. Het is handig om te kunnen kiezen uit verschillende teststraten aangezien je dan zelf kunt kijken waar je als eerst aan de beurt kunt komen. Als je een coronatest wil doen, wil je dit het liefst zo snel mogelijk doen. Je moet in quarantaine wanneer je klachten hebt en aangezien de meeste mensen testen omdat ze klachten hebben, is het fijn om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over of je besmet bent of niet.

Waar kun je je laten testen als je in Middelburg woont?
Je kunt dus uit een aantal verschillende teststraten kiezen als je in Middelburg woont. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat het verschil is tussen deze teststraten. Veel mensen denken dat alle teststraten in Nederland hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. De teststraten van de GGD zijn verschillend van de teststraten van commerciële partijen. Het grootste verschil tussen beide is de testmethode die wordt gebruikt. Bij de commerciële teststraten maken ze gebruik van de antigeen-test. Dat is een testmethode die ook wel bekend staat onder de naam sneltest. Deze naam dankt hij aan het feit dat je na het doen van een sneltest normaal gesproken binnen een kwartier weet of je besmet bent of niet. Hier vind je een overzicht van alle plekken in de buurt van Middelburg waar je een sneltest kunt doen: coronatest in Middelburg: overzicht kosten en sneltest locaties.

Verdere verschillen tussen teststraten
De testmethode die wordt gebruikt is het grootste verschil tussen beide soorten teststraten. Wanneer je een coronatest hebt gedaan bij de GGD, is het niet ongebruikelijk om meer dan 24 uur te moeten wachten op de uitslag van deze test. Dat is vervelend voor mensen die het liefst zo snel mogelijk willen weten of ze besmet zijn of niet. Dit is niet het enige verschil. Je mag je bij de GGD niet laten testen wanneer je geen klachten hebt. De kans dat mensen die geen klachten hebben besmet zijn is erg klein. Daarom is het niet effectief om mensen zonder klachten te testen. Bovendien is het van belang om te voorkomen dat het druk wordt in de teststraten. Grote drukte zou er voor kunnen zorgen dat niet iedereen met klachten een coronatest kan doen.

Hoe maak je een afspraak voor een sneltest?
Voordat je een coronatest kunt doen, moet je eerst een afspraak maken. Je kunt ook een sneltest doen zonder dat je klachten hebt aangezien de regels van de GGD hier niet gelden. Een afspraak maken kun je doen via de site van de teststraat waar je je wilt laten testen. Als je op de site zit, zie je vanzelf waar je een afspraak kunt maken.