MIDDELBURG - Mike Ackermans (62 jaar), lid van de hoofddirectie van het Centraal Bureau voor de Statistiek, is per 1 augustus 2022 benoemd tot directeur-bestuurder van de Stichting Omroep Zeeland. Hij volgt daar Monique Schoonen op die per 1 september de omroep gaat verlaten.

Ackermans was als hoofddirecteur van de CBS-divisie Communicatie & Nieuws verantwoordelijk voor de verspreiding van de statistiek naar doelgroepen en de media, de publicatie van verhalen en rapportages over die statistieken, de corporate communicatie en de ontwikkeling van de online web- en opendata platformen. In de zeven jaar dat hij deze functie heeft vervuld, is Ackermans er met zijn team in geslaagd de bekendheid van het CBS en de waardering voor de CBS-statistieken aanzienlijk te vergroten.

Ackermans zegt het CBS zeer te gaan missen: “Het waren fantastische jaren waarin ik in staat werd gesteld om bijzondere en nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten die voor het CBS van belang waren. Maar zonder die geweldige collega’s was dat nooit gelukt. Ik maak weer een stap naar het hart van de mediawereld en gelukkig zal ik daar het CBS ook weer vaak tegenkomen.”

Directeur-generaal van het CBS Angelique Berg geeft aan: “Ontzettend jammer dat Mike ons gaat verlaten. Hij heeft veel gebracht voor het CBS, de manier waarop wij onze communicatie vormgeven is uniek. Het wordt dan ook een hele klus om een goede opvolger voor hem te vinden. We wensen hem natuurlijk heel veel succes in Zeeland en hebben er alle vertrouwen in dat hij vanuit zijn nieuwe positie het CBS goed zal weten te vinden!”