MIDDELBURG - De rechtbank is altijd open voor publiek: openbare zittingen kun je iedere dag bijwonen. Tijdens de Open Dag op zaterdag 23 maart geeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant echter een uniek kijkje in de wereld van de rechtspraak. Bezoekers zijn van harte welkom op onze locatie in Middelburg (Kousteensedijk 2) van 10.00 tot 15.00 uur.


We verzorgen rondleidingen door het publieke gedeelte van de rechtbank en het cellencomplex, we spelen een politierechterzitting na, er zijn rechtbanktekenaars aan het werk en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Niet alleen aan medewerkers van de rechtbank, maar ook aan medewerkers van organisatie waarmee wordt samengewerkt zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming, PI Torentijd (gevangenis) en Slachtofferhulp. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

“Een Open Dag is het perfecte moment om mensen op een informele manier te laten zien hoe wij werken, en met welke andere organisaties wij samenwerken. Transparantie vinden wij heel belangrijk. Daarnaast vertellen we graag over innovatieve initiatieven zoals de Zeeuwse regelrechter.” - Jasper van den Beld, president rechtbank Zeeland-West-Brabant

Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig, een geldig legitimatiebewijs meenemen wel.