HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft het thuisduel tegen het laag geklasseerde Groene Ster uit Vlissingen met ruim verschil gewonnen. De formatie van trainer/coach Jeroen de Groot scoorde zowel voor- als na de rust viermaal en zegevierde zo met 8-1.

In de huidige competitie-opzet vallen alle beslissingen pas in de tweede competitiehelft, maar is het wel zaak om wel de punten te halen aan de met alle respect zogenaamde "tussendoortjes". Voor FC Marlène is het duel tegen Groene Ster één van die vele wedstrijden en de equipe van De Groot deed wat het moest doen en behoudt zo de derde plaats achter de beide koplopers Hovocubo en FC Eindhoven.

Voor Groene Ster was het voornamelijk zaak om zo lang mogelijk de nul te houden en daar slaagde men exact twaalf minuten in. Kevin van Londen, de laatste weken toch al op dreef, opende uiteindelijk de score die binnen een minuut werd verdubbeld door Mo Darri. Zowel Van Londen als Darri scoorden voor rust nog eenmaal waardoor men met 4-0 ging rusten.

Direct na de rust wist Mourad Azzanagui keeper Barry de Wit voor de enige keer te passeren. De Heerhugowaarders stelden echter snel weer orde op zaken. Twee treffers van Stefan Dol en doelpunten van Younes Daari en Mo Attaibi bepaalden de eindstand op 8-1.