DE BILT - Het wisselvallige weer van afgelopen week houdt nog even aan, maar de kans op een stukje nazomer is wel degelijk aanwezig. Zo ziet het er naar uit dat het later in de week weer iets warmer wordt met daarbij ook voldoende zonuren.


De week begint maandagochtend lokaal mistig en dan met name vanuit het westen van het land. Gedurende de dag wordt het wisselend bewolkt met ruimte voor de zon. Het wordt rond de 20 graden waarbij aan de westkust een stevig wind (5 Bft.) uit het westen kan ontstaan. Slechts op een enkele plek valt een buitje.

Dinsdag is er vrij veel bewolking en is het met name in de noordelijke helft van het land grijs met kans op wat motregen. De temperatuur stijgt wel iets en komt boven de 20 graden uit. In het zuiden kan het met wat zon zelfs 23, 24 graden worden.

Ook woensdag is het bewolkt en is de buienkans nog iets groter. De thermometer zal dezelfde waarden aangeven als de dag ervoor en schommelen tussen de 20-23 graden.

Vanaf donderdag lijkt er meer ruimte voor de zon en is het in het gehele land grotendeels droog De temperaturen van 20-22 graden zijn normaal voor de tijd van het jaar.

Ook op vrijdag blijft het zoals het er nu naar uitziet droog en kan de zon aangenaam zijn om in te vertoeven.

In het weekend is het nog onzeker wat het weer gaat doen. De kans is zeer aannemelijk dat het nog iets warmer gaat worden op de zaterdag, maar daarachter lijkt ook een front te liggen die waarschijnlijk op zondag een stevige wind brengt.