MIDDELBURG - Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In Zeeland kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,888 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,199 per liter betaalt. Een verschil van ruim 31 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 15,50 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.

“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente

Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in Goes.

Bij de goedkoopste pomp betaal je binnen deze gemeente € 1,899 per liter, bij de duurste moet je momenteel € 2,199 aftikken. Een verschil van 31 cent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat € 15,50. Ook in Reimerswaal (€ 12), Noord-Beveland (€ 11,05), Tholen en Middelburg (beide € 10,50) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen.

Hier vind je de goedkoopste benzine van Zeeland

Het goedkoopste tankstation van de provincie staat in Wissenkerke, een dorp op Noord-Beveland. Bij de pomp ‘Tamoil’ betaal je € 1,888 per liter benzine. Ter vergelijking: bij de duurste stations van Zeeland moet je voor dezelfde hoeveelheid brandstof € 2,199 afrekenen. De goedkoopste tankstations in Zeeland zijn als volgt:

  1. Tamoil (Wissenkerke, Noord-Beveland): € 1,888 per liter benzine

  2. Esso Express (Goes): € 1,889 per liter benzine

  3. TS Biesbroeck (Sluis): € 1,889 per liter benzine

  4. Esso Express (Wissenkerke, Noord-Beveland): € 1,889 per liter benzine

  5. Mangnus (Kapellebrug, Hulst): € 1,889 per liter benzine

  6. Berkman (Middelburg): € 1,889 per liter benzine

  7. Goed De Poel (Goes): € 1,909 per liter benzine

  8. AgriSneltank (Goes): € 1,909 per liter benzine

  9. AgriSneltank (Vlissingen): € 1,909 per liter benzine

  10. Bosschenburg (Vlissingen): € 1,909 per liter benzine

De peildatum voor dit onderzoek was 23 en of 24 juni

Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein

“Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost.

De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Over het onderzoek

Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, dat is één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata.