MIDDELBURG - Op vrijdag 17 juni vanaf 20:00 uur vindt het concert van Gregorian Grace plaats in de Nieuwe Kerk in Middelburg.


Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble uit Polen bestaande uit geronommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans. Ieder concert start met een voice-over van Jenno Terpstra (bij ons bekend als de Nederlandse Sinterklaas), die het het verhaal achter de Gregoriaanse gezangen introduceert.

De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen -die uit de oudheid zijn overgeleverd- in de Latijnse taal.

Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen's Hallelujah, Knockin' On Heaven's Door van Bob Dylan, Sound of Silcence van Simon&Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.

Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende, meeslepende en sacrale sfeer. De combinatie van de muziekstukken -die opnieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki- uitgevoerd in deze prachtige grote Nederlandse kerken biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipen op fascinerende wijze onder je huid.

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden. Tijdens het concert worden voor de pauze traditionele gregoriaanse gezangen gebracht, na de pauze meer populaire liederen.

Duur concert: ca. 120 minuten (incl. 15 min. pauze)

Een tour langs maar liefst 26 (!!) grote Nederlandse Kerken in 4 weken tijd!

Info op: https://gregorian-grace.nl/nl-nl/ én

Alle tourdata en locaties: https://www.gregorian-grace.nl/nl-nl/tickets.html